כיצד לחשב את המשקל לחיוב בשטר מטען?
הנוסחה המוגדרת ע"י חברות התעופה לחישוב המשקל לחיוב , מבוסס על המשואה : 1000 ק"ג = 6 מ"ק . במידה והיחס בין המשקל לנפח במשלוח האמור שונה או גדול מיחס זה (קרי :1000 ק"ג בנפח מעל 6 מ"ק), אזי המשקל לחיוב יהיה מבוסס על המשקל הנפחי. אופן החישוב : אורך X רוחב X גובה (סנטימטרים) את התוצאה המתקבלת (בסנטימטר מעוקב) יש לחלק ב- 6000 (שהינו שווה ערך ל-6 מטר מעוקב). דוגמא: משלוח ששוקל 50 ק"ג, ומידותיו 100 ס"מ X 100 X ס"מ 100 ס"מ, משקל לחיוב הינו 167 ק"ג. החישוב כדלהלן : 100X100X100=1000000 6000:1000000 = 167 .
מהם חומרים מסוכנים להטסה?
חומרים מסוכנים (DANGEROUS GOODS,HAZARDOUS GOODS OR RESTRICTED ARTICLES) הם חומרים שעלולים לגרום לנזק בריאותי או למוות לבני האדם או לנזק לרכוש כתוצאה משינויי טמפרטורות או כתוצאה משינועם ממקום אחד למשנהו. על מנת לשנע מוצרים שכאלה, יש לבדוק תחילה האם החומר האמור מותר להטסה, האם יש מגבלות להטסתו (מטוסי נוסעים / מטען), מהי הכמות המותרת לשינוע, מהי הניירת הנדרשת ומהי האריזה המתאימה לשינוע בטוח של החומר.
מהו H.S CODE ?
על מנת ליצור שיטת סיווג טובין כלל עולמית לצרכי מכס , הוגדרה שיטת HARMONISED SYSTEM (ובקיצור HS ). סיווג זה קובע את שיעורי המכס והמיסים כמו גם תהליכי רישוי למוצרים השונים בארצות השונות. סיווג זה נגזר בעיקר מתיאור הטובין, כפי שמפורט בחשבונית היצוא
מהן התעודות נחוצות על פי הסכמי הסחר השונים?
הטבלה מפרטת סוג התעודה,הסכם וגורם מאשר(סמכות חתימה) כפי שנקבעו בהסכמי סחר בין ישראל למדינות שונות. הטבלה הינה כללית ואינה מהווה תחליף או שינוי לפרטים כפי שמופיעים בהסכמי הסחר.
פרטי ההסכמים המלאים ניתנים לצפייה באתר משרד התמ"ת